Kompresorji

Mogoče ste že vsi slišali za delovne stroje. Drugo ime za delovne stroje pa so kompresorji. Za to drugo besedo pa je slišalo manj ljudi. Največkrat se uporabljajo v različnih vrstah industrije, lahko pa jih nabavite oziroma kupite tudi za vašo uporabo, v vašem domu. Se pa vedno več ljudi zanima za nakup kompresorja. Več o kompresorjih pa v nadaljevanju.

kompresorji

Kompresorji se v bistvu delijo na dve veliki skupini, ki pa sta prostorninski in pa naslednja skupina je/so pretočni kompresorji. Se pa potem skupina prostorninskih kompresorjev deli še dalje, na batne, membranske, rotacijske in pa na turbinske kompresorje. Torej kot lahko vidite poznamo kar nekaj različnih kompresorjev. Za kaj pa se kateri uporabljajo oziroma za kaj so pa namenjeni pa bom še napisala.

Torej batni kompresorji delujejo na podlagi nekakšnega dela. Največkrat gre pri tem delu za električno energijo, ki pa se nato spreminja v tlačno energijo. Batni kompresor deluje skoraj enako kot batna črpalka, da si boste mogoče lažje predstavljali kako bi naj ta kompresor sploh deloval. Veliko različnih del lahko opravlja ta vrsta kompresorja. Seveda so tukaj še drugi kompresorji, ki sem jih prej omenila, ampak so batni največja podskupina prostorninskih vrst kompresorjev.

Kompresor se lahko uporablja za različne vrste del. Tako jih uporabljajo za prezračevanje predorov, rudnikov, za kroženje zraka, in še in še različnih del opravljajo. Imamo pa na trgu veliko trgovin, kjer jih prodajajo. Vam pa za res kvaliteten kompresor priporočam obisk trgovine, ki se imenuje Pentiv. Imajo tudi pestro izbiro. Bodo vam pa v vsaki trgovini znali svetovati katere vrste kompresor je za vas, le povejte jim za kateri namen ga rabite in bodo oni povedali katerega kupiti. Torej se ne rabite obremenjevati, da boste kupili napačnega in se potem še obremenjevali, da ga greste zamenjat za pravega. Samo vprašajte.