Zakaj nastanejo afte v ustih in kako se jih znebiti

Afte v ustih nastanejo lahko pogosto, nekaterim pa nikoli. V čem je skrivnost, da afte v ustih nastanejo in čudežno izginejo ali pa tudi ne? Dejansko ni velike skrivnosti, ampak gre za to, da se te nadloge, razjede, ki pečejo in ovirajo normalno žvečenje ter prebavo, nastanejo zaradi nepravilne prehrane in pomanjkanja vitaminov ali celo zaradi določenih vitaminov ter hrane, ki jo vnašamo v telo v prevelikih količinah. Učinkovito jih boste pozdravili s prehrano ter Smrekovitom, pripravkom iz smrekovih vršičkov, ki jih bo pozdravilo.

 afte v ustih

Ko nastanejo afte v ustih, je to izjemno neprijetna izkušnja in jo ima skoraj vsak človek celo večkrat. Te razjede so rdeče in pekoče, iz njih največkrat teče kri ali so tudi bele barve, če se zagnojijo. Bolijo in pečejo, zato je takojšnje ukrepanje kar nujno. Najprej si jih namažite z mazilom iz smreke ali si nabavite prej za afte ter grlo in si namažite obolelo mesto.

Če hočete, da afte v ustih izginejo trajno, pa morate nujno spremeniti način prehranjevanja, ker vam očitno ta ne ustreza. Koža je naš največji organ in sicer afte nastanejo na notranjem delu kože, na sluznici. Če se hočete čim prej pozdraviti, se izogibajte živalski hrani, ki ni topna v vodi in tudi pretiranemu uživanju sadja, ki ga raje zamenjajte z zelenjavo, ki ne vsebuje toliko sladkorjev. Afte v ustih se bodo hitro umaknile ter pozdravile, ker je to seveda naloga telesa, da naredi samodejno, če ima pogoje.

Če se afte pojavijo pomeni, da vam je padel imunski sistem, ki je lahko padel tudi zaradi preveč uživanja sladkorjev, ki so slaščice, bela moka in sadje, še posebej suho sadje. Ne uživajte niti alkohola, niti kave, če se hočete res pozdraviti. Brez mazila ali spreja Smrekovit, se bodo te afte pozdravile v 10-ih dneh ali kasneje, lahko pa se ponavljajo, če boste še vedno jedli enako hrano. S Smekovitom pa se bodo pozdravile bistveno hitreje tudi v treh dneh.