Angleški časi za vsak dan

Angleščina je globalen jezik, tako da ga v sodobnem svetu skoraj moraš poznati. Ker je ta jezik tako vsesplošno prisoten, se ga lahko pogovorno kaj hitro naučiš, a tisto pravilno angleščino lahko usvojiš le v organiziranem programu, kjer so angleški časi med najpomembnejšimi poglavji.

angleški časi

Verjetno so angleški časi ena najmanj priljubljenih tematik, kadar je v šoli na vrsti angleščina. Treba je upoštevati kup pravil, angleških časov je res veliko, pa še tisti nepravilni glagoli, ki se jih moraš naučiti dobesedno na pamet … Vse to te lahko odvrača od učenja angleščine, čeprav je to jezik, ki ga res potrebuješ, sploh če potuješ, imaš službo, kjer je treba kdaj uporabiti angleščino, ali pa zgolj brskaš po spletu, kjer boš v tujem jeziku morda našel veliko več podatkov kot pa v slovenščini. Angleški časi pa so nujno potrebni, kadar bi se radi sporazumevali. Pri tem seveda ne gre le za preteklik, sedanjih in prihodnjik, ampak gre še za nekaj različic vsega tega, tako da je sistematično in organizirano učenje res najboljši pristop za kar najučinkovitejšo usvojitev angleških časov.

Seveda pa angleški časi niso takšen bavbav, kot si morda mislite. Verjemite, da se jih lahko naučite, saj jih obravnavajo že v osnovni šoli. Najbolje je začeti na začetku, pri osnovah, potem pa temeljno znanje nadgrajevati in izpopolnjevati. Kar naenkrat ne bo šlo, učili se boste postopoma, na primerih, se kdaj tudi zmotili, ampak to je del vsakega učnega procesa. Še najbolje bo, če angleščino po naučenih teorijah uporabljamo tudi v praksi. Angleški časi so seveda tudi del vsakdanjih pogovorov, tako da boste imeli res veliko priložnosti za utrjevanje znanja in nadaljnje učenje.

Če vas torej muči (ne)znanje angleščine in angleških časov, se odločite za organizirano izobraževanje ali kakšen tečaj, potem pa tam naučeno vadite v resničnem življenju. Angleščina po tem ne bo več tako zahtevna, kot se vam morda zdi.