Kakšna maska za obraz je primerna za vaš tip kože?

Maska za obraz narejena doma, je nov modni trend, saj niso le učinkovite ampak popolnoma so popolnoma naravne. Kakšna maska za obraz pa je najbolj primerna za vaš tip kože pa sledi. Če ste še v tistih pubertetniških letih in vas napadajo mozoljčki, naj bo maska za obraz narejena iz paradižnika. Paradižnik najprej olupite in ga zmešajte (samo četrt paradižnika bo dovolj za celoten obraz) z žličko jogurta, žličko aloe vere in nekaj kapljicami eteričnega olja mete.

maska za obraz

Zmešajte da nastane gladka masa in nanesite na obraz za 10 minut. Sperite z mlačno vodo in ponovite enkrat tedensko. Naslednja maska za obraz je primerna za suho kožo in prve gubice, ki jo naredite iz medu. V posodici zmešate med in beljak ter nanesete na obraz za slabih pol ure in nato obraz sperete z toplo in šele nato z hladno vodo. Ta maska za obraz naj bo na vašem sporedu le enkrat mesečno, saj je ni priporočljivo uporabljati prepogosto.

Če je vaša koža bolj občutljiva in tanka pa predlagamo naj bo maska za obraz sestavljena iz skute in medu. Po 20 minutah masko odstranite z vatko namočeno v mleko. Je vaš obraz bolj suhega izgleda  a hkrati se na nekaterih predelih mastno sveti. potem uporabite svež pretlačen krompir, ki mu dodate malo mleka in rumenjak. Ta maska za obraz naj stoji par minut na obrazu nato jo sperete pod tekočo vodo. Vaša koža bo delovala bolj sveža in ne bo več mastnega videza. Se v teh opisih nikakor niste našli pa bi vseeno privoščili svoji koži masko? Potem naj bo maska za obraz sestavljena iz ene same sestavine in sicer pretlačene banane. Pustite jo delovati slabe pol ure nato pa jo odstranite z mlačnim kamiličnim čajem. Uporaba mask je zelo priporočljiva, saj tako vašo kožo dodatno nahranite. Poznate občutek ko ste čisto dehidrirani in popijete kozarec vode? To je občutek ki ga doživi vaša koža, ko na obraz nanesete masko. Zdaj pa hitro v kuhinjo in si pripravite masko za obraz, ki bo primerna za vaš tip kože.