Olivno olje

Olive poznamo vsi. Rastejo na morju in so lepe zelene barve. Ampak ali ste vedeli pa, da se iz njih lahko dela olivno olje. V bistvu to olje ni nič novega, saj ga delajo iz oliv že veliko časa. Pridelava olivnega olja je razširjena po celem svetu. Olje pa je zelo dobrega okusa. Olivno olje kot že ime pove je narejeno iz oliv. Vsi poznamo olive in pa najdemo jih lahko ob morju. Misli, da so tudi zato države, ki pridelajo največ olivnega olja prav tiste, ki imajo res veliko morja in obmorskih mest. recimo največ olivnega olja pridela Španija.

olivno olje

Ima veliko morja in tudi dobro klimo, kjer uspevajo olive. Ima pa olivno olje še drugo ime in to je oljčno olje. Eni poznate eno ime, drugi pa drugo. Zdaj boste pa vedeli, da je to eno in isto olje. Ima pa to olje res veliko maščob, več kot marsikatero drugo olje, pridelano iz česa drugega. Zato je pa tudi zelo zdravilno in bi ga morali uporabljati več, kot pa ga mogoče zdaj. Olivno olje se uporablja tudi za gorivo za oljne svetilke. Saj vsi poznamo tiste svetilke, ki so jih uporabljali nekoč in nekateri jih uporabljajo še danes.

Olive hladno stiskajo in tako dobijo ven olje. Olju lahko dodajajo samo vodo in nobene druge sestavine, saj drugače olivno olje ne bo kakovostno. Vsi pa si želimo kakovostnega olja. To olje lahko uporabljate namesto bučnega ali kakršnega koli drugega. Je pa bolj zdravilno in pa je zato tudi boljše in bi ga morali v gospodinjstvu uporabljati več, kot pa ga mogoče zdaj. Mogoče se komu zdi, le kako je lahko to olje bolj zdravo, kot kakšno druga, ker vsebuje veliko maščobe. Ampak je bolj zdravilno saj so to potrdili, ne bi govorili in pisali o tem, če bi bila laž.