Turška savna je odličen način za sproščanje

Ste tudi vi nenehno v stresu, napeti in posledično slabe volje, ki jo stresate na ljudi okoli sebe, ki običajno niso čisto nič krivi? Potem je čas, da si privoščite nekaj sprostitve in turška savna je naravnost odličen način za sproščanje. Kaj še čakate – preverite, kje v vaši bližini ponujajo turške savne, usedite se v avto in se odpeljite na uro ali dve sproščanja. Verjemite, da se boste takoj bolje počutili.

Ljudje nenehno nekaj delamo in roko na srce, pridejo tudi časi, ko se počutimo preveč utrujeni, zdi se nam, da vsi nekaj pričakujejo od nas (in to ne v roku nekaj dni ali tednov, temveč takoj zdaj, še najbolje bi bilo, če bi to storili že včeraj) … Skratka, življenje nas včasih povozi. Zato je pomembno, da si znamo vzeti čas zase in se vsaj za nekaj ur na teden odklopiti od vsega in se zgolj prepustiti uživanju in sproščanju. To lahko počnete na več načinov – eni berejo, drugi telovadijo, kuhajo, pospravljajo, mi pa vam priporočamo, da greste v turško savno. Turška savna bo poskrbela za vašo sprostitev, z rednimi obiski pa lahko tudi pozitivno vpliva na vaše telo in splošno dobro počutje. Temperatura v savni se giblje okoli 50 stopinj Celzija, vlažnost pa je 45–65 odstotki, včasih je celo 100 odstotna, kar pomeni, da je tovrstna savna primerna tudi za tiste, ki imate kakšne težave z dihali. Priporoča se, da ste v savni okoli 15 minut, nato pa še pol ure v sprostitvenem prostoru, kjer se telo počasi privaja nazaj na običajno sobno temperaturo. Če niste najbolj navdušeni nad gnečo v javnih savnah, si jo lahko omislite tudi doma, a gre za kar veliko investicijo.

turška savna

Sprostite se po napornem dnevu.

Privoščite si nekaj časa zase in se prepustite uživanju v turški savni. Turška savna bo pozitivno vplivala na vaše telo in počutje, zato boste bolje opravljali vsakodnevna dela.