Kateri implantati se najbolj splačajo in zakaj

Implantati so super rešitev za manjkajoče zobe, neglede na to, koliko vam zob manjka. Ko vam zobozdravnik vstavi implantat, ga tkivo obraste in postane del vas. Izgleda tako, kot da bi imeli lastne zobe in tudi občutek je tak, ker so implantati trdno vmeščeni v čeljust in se ne premikajo, enako, kot bi imeli svoje zobe s koreninami vred. Postopek pa mora nujno izvesti izkušen in preverjen zobozdravnik s kakovostnimi vsadki, saj imate lahko v nasprotnem tudi kakšne zaplete in težave, pa si poglejmo katere.

implantati

Implantati morajo biti kakovostni, da se tkivo dobro vraste okoli njih, kar pomeni, da morajo biti iz titana in izdelani s posebno tehnologijo. Ta tehnologija naredi površino vsadka hrapavo, z drobnimi luknjicami, da se tkivo lahko v njih vraste in implantati postanejo del človeka. Ta tehnologija je precej dražja od običajne, ki izdeluje gladke vsadke in so zato tudi vsadki dražji, vendar se splačajo, ker ni komplikacij.

Druga zadeva, na katero morate pri vsadkih biti zelo previdni je, kateri zobozdravnik vam bo uredil vsaditev. Če se odločite za poceni zobozdravnika v tujini, je velika verjetnost, da boste imeli težave, ker jim je pomembno le, da vsadijo vsadek, ki je ponavadi manj kakovosten. Vse stalo jih ne zanima več. Vendar se lahko zgodi to, da se pojavijo karies, vnetja, napredovala parodontoza in podobno, ker so bili implantati vsajeni v bolno čeljust in med nezdrave zobe.

V tem primeru bo treba vsadke ostraniti, pozdraviti vse težave, ki so se nakopičile in niso bile prej zdravljene ter šele na to vstaviti nove vsadke. Vse skupaj vas bo koštalo veliko denarja, živcev in bolečin ter delovnega časa, ker boste dolgo na bolniški. Glede na vse dobro premislile, kaj se vam bolj splača, poceni vsadek in zdravnik ali dober strokovnjak z referencami in dolgoletnimi izkušnjami. Če je vse v redu, potem ti zobje postanejo za vedno vaši in pri dobri ustni higieni ni treba vzdrževanja ter popravila.