Zobni mostiček za manjkajoče zobe je idealna rešitev

Zobni mostiček je dobra rešitev za tiste zobe, ki vam manjkajo. O tem si preberite članek na tej povezavi https://luxdental.si/zobni-mosticek/ in se naročite na pregled. Če vam manjkajo zobje v ustih ni lepo na pogled, poleg tega ni zdravo. Ne morete dobro gristi in zato lahko imate nekatere bolezni. Zobje se lahko razmaknejo in tisti, ki nimajo opore pri grizenju ali ko držite usta skupaj, lahko začnejo rasti v luknje, kjer ni zob. Zato je zobni mostiček dobra rešitev, ker vam bo povrnil manjkajoče zobe, kot bi bili vaši in ohranil vaše zdravje ter lep videz obraza.

zobni mostiček

Zobni mostiček na naraven način nadomesti vaše manjkajoče zobe. Je fiksno nameščen v ustih in ima preprosto funkcijo. Nadomesti enega ali več zob v ustih. Sestavljata ga dve ali pa več zobnih prevlek in lahko je nekaj zob povezanih med seboj.

Nosilec za zobni mostiček je lahko zdrav zob brez vnetega živca v zdravi dlesni in pa tudi zobni vsadek. Na ta način se lahko skoraj vse situacije rešijo tako, da se mostiček fiksira na vaše obstoječe zdrave zobe. Dejansko je tak zobni mostiček najbolj pogosta rešitev za manjkajoče zobe, ker je tudi najcenejša.

Zdrav zob pripravijo tako, da ga dobro obrusijo, ker bo postal nosilec za mostiček. Nato zobozdravnik naredi odtis vaših zob, da lahko zobni tehnik pripravi mostiček. Zobozdravnik pa izbere še odtenek in barvo mostička, da se bo ujemal z barvo vaših zob.

Med tem časom, ko čakate na pravi mostiček, vam bo zobozdravnik dal nadomestni mostiček, da ne bi bakterije vdrle na mesto, kje so zobje zbrušeni in da se prepreči skelenje zob. Ko je mostiček izdelan, ga bo zdravnik preizkusil na vas, ali se res povsem prilega zobem in mestu v ustih.

Preden pa vse skupaj zacementira še preveri, ali je vaš ugriz pravilen. Če je še kaj motečega, bo v tej fazi zobozdravnik to odstranil. Nato pa sledita glaziranje ter cementiranje zob na svoje mesto.